Kåbdalis lockar världsstjärnorna igen

Klockan slog 10 på måndagsförmiddagen. Då drogs liftarna igång för säsongen i Kåbdalis. 12 landslag är redan inbokade.

Taggar:

 

Det har varit en allt annat än en gynnsam höst för de alpina anläggningarna men trots detta kunde Kåbdalis i vanlig ordning vara snabbt ute med åkbart underlag i backarna. En nedfart (Beccabacken) öppnades på måndagsförmiddagen efter det att snökanonerna fått gå dygnet runt de senaste dagarna.

Sedan 2006 har Kåbdalis kunnat erbjuda rejält hårt underlag för den alpina eliten som i år, precis som tidigare, vallfärdar till Kåbdalis. Anledningen är enkel, det hårda underlaget som ger optimala förberedelser inför säsongsstarten i världs- och europacup.

12 landslag, och ett 20-tal övriga lag, är redan bokade. De första anländer i slutet av den här veckan och som vanligt är Österrike, med megastjärnan Manfred Hirscher, snart på plats – som stadigt återkommande gäster.


Publicerad: 2018-10-29 11:50. Ändrad: 2018-10-29 11:52.


Näringsliv03 december 2019

Nu blir det renodlat även i Vuollerim

De globala miljöfrågorna står högt på agendan i dag. Men vi kan göra mycket även på det lokala planet. Ett exempel står Renodlat för - de erbjuder mikrogrönt odlat i, bland annat, Vuollerim.

Taggar:
Näringsliv25 november 2019

Nästa steg mot Midnattssolen Trädgård

Arbetet mot förverkligandet av Midnattssolens Trädgård har tagit ytterligare ett steg. Styrgruppen har haft sitt första möte.

Taggar:
Näringsliv17 november 2019

Etableringar i skogslandet lockar besökare från när och fjärran

Det är inte enbart de fjällnära delarna av Jokkmokks kommun som lockar etableringar och besökare. Skogslandet söder om Polcirkeln attraherar också. Lapland Retreat i Snesudden är ett exempel, paret Hopps tre stugor i Sudok – ett annat.

Taggar:
Näringsliv08 november 2019

Arctic Deli - ny mötesplats för lokal matkultur i Jokkmokk

Nyöppnade Jokkmokk Arctic Deli är en dynamisk samverkansplattform med kopplingar till både livsmedelsnäringen och besöksnäringen, där den arktiska och samiska naturnära matkulturen står i centrum.

Taggar:
Visa fler nyheter