Jokkmokksföretagen står för länets bästa tillväxt

Jokkmokk är årets vinnare i utmärkelsen Bästa Tillväxt i Norrbottens län. Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna och gynnar kommuner med en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. – Jag tror att vi drar mycket nytta av de små och medelstora företagsetableringarna, var och en drar ett litet lass till det gemensamma, säger Roger Rimpi, VD på Samelandsresor.

Taggar:

Till Synas rankning bidrar alla aktiebolag i de olika kommunerna som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst. Priset går till den kommun i varje län med högst andel företag som uppfyller kraven på tillväxt.

I Jokkmokk utmärker sig tjugo bolag, verksamma inom allt ifrån handel och transport till besöksnäring, som uppfyller samtliga kriterier för tillväxt: de har ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst.

- Det går inte att peka på en enskild faktor i Jokkmokk som har gjort att det har utvecklats åt det här hållet, men det märks på olika sätt att vi går åt rätt håll. Det är jätteroligt och väldigt positivt, men det finns olika sätt att öka kapaciteten ännu mer. Det finns stor efterfrågan på Jokkmokk, säger Roger Rimpi, VD på Samelandsresor som är ett av de företag som uppfyller samtliga kriterier.

 

Roger Rimpi

Roger Rimpi, VD för Samelandsresor, menar att det går att öka kapaciteten ännu mer.

 

Kvalitetsstämpel för företagen

Doris Hedlund, VD för Hedlunds Bilfrakt, är glad över nyheten att de hör till ett av de utpekade företagen med god tillväxt:

- Jo, det stämmer ju att vi har ökat mycket! Vi utvecklats från att vara ett familjeföretag, och har utökat mer och mer. Nu har vi utökat vår personalstyrka och skaffat fordon.

Nyckelfaktorn i Hedlunds Bilfrakts framgångar ser Doris Hedlund som den tillväxt som sker i området – Hedlunds Bilfrakt har utökat sin sträcka från Luleå till Gällivare, och har gott om plogjobb denna snörika vinter.

- Det byggs mycket, som väggar och hus, och Vattenfall har sina byggprojekt, och det innebär att vi utökar våra affärer. Jag ser väldigt ljust på framtiden, vi fortsätter att stampa på, säger Doris Hedlund.

Syna, som utför undersökningen och gör rankingen, vill understryka att detta inte är en attitydundersökning, utan helt och hållet baseras på faktisk tillväxt hos företagen.

- Mindre företag är bättre på att hantera nedgångar. Vi har rört oss tillsammans, på bred front, och jag tror att det är därför vi ligger i topp. Jag är mycket positiv och stolt, framför allt över att Jokkmokk är ett superställe att driva företag på, säger Roger Rimpi.

Näringslivsbolaget Strukturums VD Ulf Hägglund menar att Synas utmärkelse är en kvalitetsstämpel för företagen.

- Det innebär att vi har professionella företag som jobbar med sin trovärdighet och leverans, som är stabila och som växer organiskt över tid. Det är bra att just det lyfts upp, och en inspiration för andra företag att utvecklas i samma riktning, säger Ulf Hägglund.

 

FAKTA: De tjugo bolag som utmärkt sig särskilt är Majtum Entreprenad, Stoorstålka, Jokkmokks Entreprenad, Vuollerim Invest, Lapplands Elnät, Restaurang Ájtte, När & Fjärr Transporter i Norrbotten, Hedlunds Bilfrakt, Kent Wilhelmsson i Jokkmokk, Årrenjarka Fjällby, Rolfs Skogsmaskiner, Bert Eriksson Skogsentreprenad, Samelandsresor, Jokkmokks Korv, Bagges Byggkonsult, Hotell Jokkmokk, Kåbdalis Skidliftar, Jokkmokks Värmeverk, Polaria Group och Hotel Akerlund.


Publicerad: 2017-12-15 13:30. Ändrad: 2017-12-15 13:38.


Näringsliv15 november 2018

Jokkmokk trea i tillväxtundersökning

Jokkmokks placerar sig som trea i Norrbotten i SYNAS undersökning av bästa tillväxt för företag 2018.

Taggar:
Näringsliv13 november 2018

Kåbdalis får drivmedel i pumparna

Kåbdalis expanderar kraftigt och nu ska det snart gå att tanka i byn igen. Efterlängtat av många, inte minst för näringsidkarna och skoterfolket.

Taggar:
Näringsliv07 november 2018

Evas vilda växter ger SPA sin egen smak

Jokkmokks egen kulturguide och matkreatör Eva Gunnare har inte minst gjort sig känd som örtinspiratör. Nu har hennes örtkunskap inspirerat ett Luleåföretag att utveckla sitt SPA-koncept.

Taggar:
Näringsliv06 november 2018

SM-guld och VM-brons till Vuollerim

Norrbottens enda guldmedalj på årets upplaga av SM i Mathantverk, där 450 produkter i olika klasser tävlade, gick till Vuollerim. Mathantverkshusets färskost av fjällkomjölk med hjortron och kvanne blev juryns absoluta favorit. Utlåtandet blev “Kärlek på bit”.

Taggar:
Visa fler nyheter