Jokkmokksföretagen står för länets bästa tillväxt

Jokkmokk är årets vinnare i utmärkelsen Bästa Tillväxt i Norrbottens län. Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna och gynnar kommuner med en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. – Jag tror att vi drar mycket nytta av de små och medelstora företagsetableringarna, var och en drar ett litet lass till det gemensamma, säger Roger Rimpi, VD på Samelandsresor.

Taggar:

Till Synas rankning bidrar alla aktiebolag i de olika kommunerna som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst. Priset går till den kommun i varje län med högst andel företag som uppfyller kraven på tillväxt.

I Jokkmokk utmärker sig tjugo bolag, verksamma inom allt ifrån handel och transport till besöksnäring, som uppfyller samtliga kriterier för tillväxt: de har ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst.

- Det går inte att peka på en enskild faktor i Jokkmokk som har gjort att det har utvecklats åt det här hållet, men det märks på olika sätt att vi går åt rätt håll. Det är jätteroligt och väldigt positivt, men det finns olika sätt att öka kapaciteten ännu mer. Det finns stor efterfrågan på Jokkmokk, säger Roger Rimpi, VD på Samelandsresor som är ett av de företag som uppfyller samtliga kriterier.

 

Roger Rimpi

Roger Rimpi, VD för Samelandsresor, menar att det går att öka kapaciteten ännu mer.

 

Kvalitetsstämpel för företagen

Doris Hedlund, VD för Hedlunds Bilfrakt, är glad över nyheten att de hör till ett av de utpekade företagen med god tillväxt:

- Jo, det stämmer ju att vi har ökat mycket! Vi utvecklats från att vara ett familjeföretag, och har utökat mer och mer. Nu har vi utökat vår personalstyrka och skaffat fordon.

Nyckelfaktorn i Hedlunds Bilfrakts framgångar ser Doris Hedlund som den tillväxt som sker i området – Hedlunds Bilfrakt har utökat sin sträcka från Luleå till Gällivare, och har gott om plogjobb denna snörika vinter.

- Det byggs mycket, som väggar och hus, och Vattenfall har sina byggprojekt, och det innebär att vi utökar våra affärer. Jag ser väldigt ljust på framtiden, vi fortsätter att stampa på, säger Doris Hedlund.

Syna, som utför undersökningen och gör rankingen, vill understryka att detta inte är en attitydundersökning, utan helt och hållet baseras på faktisk tillväxt hos företagen.

- Mindre företag är bättre på att hantera nedgångar. Vi har rört oss tillsammans, på bred front, och jag tror att det är därför vi ligger i topp. Jag är mycket positiv och stolt, framför allt över att Jokkmokk är ett superställe att driva företag på, säger Roger Rimpi.

Näringslivsbolaget Strukturums VD Ulf Hägglund menar att Synas utmärkelse är en kvalitetsstämpel för företagen.

- Det innebär att vi har professionella företag som jobbar med sin trovärdighet och leverans, som är stabila och som växer organiskt över tid. Det är bra att just det lyfts upp, och en inspiration för andra företag att utvecklas i samma riktning, säger Ulf Hägglund.

 

FAKTA: De tjugo bolag som utmärkt sig särskilt är Majtum Entreprenad, Stoorstålka, Jokkmokks Entreprenad, Vuollerim Invest, Lapplands Elnät, Restaurang Ájtte, När & Fjärr Transporter i Norrbotten, Hedlunds Bilfrakt, Kent Wilhelmsson i Jokkmokk, Årrenjarka Fjällby, Rolfs Skogsmaskiner, Bert Eriksson Skogsentreprenad, Samelandsresor, Jokkmokks Korv, Bagges Byggkonsult, Hotell Jokkmokk, Kåbdalis Skidliftar, Jokkmokks Värmeverk, Polaria Group och Hotel Akerlund.


Publicerad: 2017-12-15 13:30. Ändrad: 2017-12-15 13:38.


Näringsliv24 januari 2019

Arctic Talks blir årets marknadssnackis

Hur gör vi det coolt att leva, bo och jobba i norra Sverige? Det är en av frågeställningarna som ska tas upp under den nya marknadssnackisen Arctic Talks.

Taggar:
Näringsliv16 januari 2019

Nu pratar Jokkmokk Tillväxt och Tillsyn

Nu har de första mötena hållits och modellen Tillväxt och Tillsyn har presenterats för politiker, tjänstepersoner, chefer och företagare i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv09 januari 2019

Jokkmokk utbildar i de viktiga alkoholfrågorna

Jokkmokks kommun bjuder in till en utbildning i ansvarsfull alkoholservering.

Taggar:
Näringsliv20 december 2018

Ägarparet vill lyfta Kronogård

Hösten 2018 klippte Sofie Ledin och Ronny Rönnberg till och köpte Kronogård Vildmark av den tidigare ägaren Leif Persson. Nu växer nya Kronogård Camp fram. ”När vi träffades kände vi att vi ville göra något tillsammans”, berättar Ronny Rönnberg.

Taggar:
Visa fler nyheter