Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

I dialog med Svenskt Näringsliv har Jokkmokks kommun beslutat att erbjuda stöd till det lokala näringslivet.

Spridningen av coronaviruset har medfört att ett antal lokala företag har drabbats hårt. Jokkmokks kommun har identifierat ett antal åtgärder som syftar till att mildra konsekvenserna av vikande inkomster för företagen.

Företag som drabbats av minskande intäkter på grund av Coronapandemin kan kontakta Jokkmokks kommun för att ansöka om anstånd/förlänga betaltider för avgifter som VA, renhållning och slamtömning. Om företaget är hyresgäst hos Jokkmokks kommun finns även möjligheter att ansöka om anstånd med hyran.

Vill du ha hjälp? Kontakta kommunen på: ekonomi@jokkmokk.se eller ring Företagstelefonen: 0971-171 45 alternativt: 073-841 39 90.

De kommunala bolagen:

Företag som är kunder/hyresgäster hos Värmeverket eller Jokkmokkshus och som drabbats av minskande intäkter på grund av Coronapandemin kan kontakta respektive bolag för att ansöka om anstånd/förlängda betaltider.

Jokkmokkshus: 0971–445 01 jokkmokkshus@jokkmokk.se
Värmeverket: 0971–171 74 erik.fagerstrom@jokkmokk.se


Publicerad: 2020-03-26 16:04. Ändrad: 2020-03-27 12:29.


Näringsliv24 mars 2020

Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv19 mars 2020

Företagen kämpar mot virusströmmen

Företagen i Jokkmokks kommun har det jobbigt, precis som i övriga Sverige, i spåren av spridningen av Coronaviruset. Många tvingas säga upp personal, andra hotas av konkurs. Men det finns stöd och hjälp att få. Länken som följer leder dig rätt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv05 mars 2020

c/o Gerd sätter Jokkmokk på kartan

c/o Gerd har bland 100-tals andra företag nominerats till "Årets Lokala Hjälte" av ICA-gruppen. Bland fem nominerade ska nu en vinnare utses.

Taggar:
Näringsliv05 mars 2020

Kåbdalis Skidliftar gör jättesatsning

Detaljplanen är klar och ska ut på samråd. Nu börjar Kåbdalis Skidliftars jätteexpansion med, bland annat, 170 nya tomter, hotell, nya nedfarter, serviceanläggningar och restaurang.

Taggar:
Visa fler nyheter