Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

I dialog med Svenskt Näringsliv har Jokkmokks kommun beslutat att erbjuda stöd till det lokala näringslivet.

Spridningen av coronaviruset har medfört att ett antal lokala företag har drabbats hårt. Jokkmokks kommun har identifierat ett antal åtgärder som syftar till att mildra konsekvenserna av vikande inkomster för företagen.

Företag som drabbats av minskande intäkter på grund av Coronapandemin kan kontakta Jokkmokks kommun för att ansöka om anstånd/förlänga betaltider för avgifter som VA, renhållning och slamtömning. Om företaget är hyresgäst hos Jokkmokks kommun finns även möjligheter att ansöka om anstånd med hyran.

Vill du ha hjälp? Kontakta kommunen på: ekonomi@jokkmokk.se eller ring Företagstelefonen: 0971-171 45 alternativt: 073-841 39 90.

De kommunala bolagen:

Företag som är kunder/hyresgäster hos Värmeverket eller Jokkmokkshus och som drabbats av minskande intäkter på grund av Coronapandemin kan kontakta respektive bolag för att ansöka om anstånd/förlängda betaltider.

Jokkmokkshus: 0971–445 01 jokkmokkshus@jokkmokk.se
Värmeverket: 0971–171 74 erik.fagerstrom@jokkmokk.se


Publicerad: 2020-03-26 16:04. Ändrad: 2020-03-27 12:29.


Näringsliv16 september 2020

Framtidsveckan: tillsammans för en hållbar framtid

Den 28:e september till den 4:e oktober går Framtidsveckan av stapeln i Jokkmokk. Det bjuds på flertalet aktiviteter både inomhus och utomhus men också digitalt för att inspirera kommuninvånarna till ett mer hållbart leverne. Vi hörde av oss till Amanda Mannervik på näringslivsbolaget Strukturum och ställde några frågor!

Taggar: #Naringsliv, #Kultur, #Företagsamhet, #Miljö, #Hållbarhet
Näringsliv29 juni 2020

Företagskollen: Nilsons har hittat hem

Stig Nilsson kommer från en släkt av åkare. Själv har han provat på lite andra vägar i yrkeslivet innan han hittade hem till Jokkmokk igen. Just nu ger hans företag Nyborgsområdet nytt liv med nya tomter som genererar nybyggda hus.

Taggar:
Näringsliv23 juni 2020

Beslut om omsättningsstöd till företag

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona.

Taggar:
Näringsliv21 juni 2020

Företagskollen: Eudo har koll på siffrorna

Det var ingen självklarhet att Susan Granström vare sig skulle hamna i Jokkmokk eller öppna bokföringsbyrå. Men så blev det och efter 20 år som egen företagare driver nyfikenheten henne vidare.

Taggar:
Visa fler nyheter