Jokkmokk uppåt i företagsranking

Jokkmokk avancerar åtta placeringar i Företagsrankingen till plats 226, sjua i länet.

Taggar:

 

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2018 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2018 och ytterligare en tredjedels statistik från SCB och UC.

Jokkmokk avancerar åtta placeringar till plats 226, vilket innebär en sjunde plats i Norrbotten, och ett totalt avancemang med 23 placeringer sedan 2015. Boden toppar länet på plats 90, ett avancemang med 26 placeringar, strax före Luleå på plats 95 (+14). Piteå står för den mest remarkabla ökningen med hela 86 placeringar till plats 140 totalt och backade mest gjorde Överkalix som föll 25 placeringar till plats 207.

 


Publicerad: 2018-10-02 10:54. Ändrad: 2018-10-02 11:02.


Näringsliv03 december 2019

Nu blir det renodlat även i Vuollerim

De globala miljöfrågorna står högt på agendan i dag. Men vi kan göra mycket även på det lokala planet. Ett exempel står Renodlat för - de erbjuder mikrogrönt odlat i, bland annat, Vuollerim.

Taggar:
Näringsliv25 november 2019

Nästa steg mot Midnattssolen Trädgård

Arbetet mot förverkligandet av Midnattssolens Trädgård har tagit ytterligare ett steg. Styrgruppen har haft sitt första möte.

Taggar:
Näringsliv17 november 2019

Etableringar i skogslandet lockar besökare från när och fjärran

Det är inte enbart de fjällnära delarna av Jokkmokks kommun som lockar etableringar och besökare. Skogslandet söder om Polcirkeln attraherar också. Lapland Retreat i Snesudden är ett exempel, paret Hopps tre stugor i Sudok – ett annat.

Taggar:
Näringsliv08 november 2019

Arctic Deli - ny mötesplats för lokal matkultur i Jokkmokk

Nyöppnade Jokkmokk Arctic Deli är en dynamisk samverkansplattform med kopplingar till både livsmedelsnäringen och besöksnäringen, där den arktiska och samiska naturnära matkulturen står i centrum.

Taggar:
Visa fler nyheter