c/o Gerd sätter Jokkmokk på kartan

c/o Gerd har bland 100-tals andra företag nominerats till "Årets Lokala Hjälte" av ICA-gruppen. Bland fem nominerade ska nu en vinnare utses.

Taggar:

Årets Lokala Hjälte är en nominering och ett pris som ICA-gruppen delar ut årligen. Kriterierna är solklara - vinnaren har startat ett företag som bidragit till positiv utveckling i sitt närområde. 

"Vi är så otroligt stolta för detta. Bara att bli utvalda bland hundratals företag i Sverige och bli topp fem sätter både Jokkmokk och c/o Gerd på kartan", säger vd Johan Wiklund.

ICA-gruppen skriver, bland annat, detta om c/o Gerd:
"Syskonparet Anna-Lena Rippert Wiklund och Johan Wiklund från Jokkmokk driver världens nordligaste skönhetsfabrik, där de framställer ekologisk hudvård. c/o Gerd tar tillvara på Lapplands naturliga resurser genom att förädla örter och bär till produkter som är bra för både huden och miljön. Skönhetsfabrikens framkant i ekologisk naturkosmetik har satt Jokkmokk på kartan och lockar såväl svenska som utländska gäster till orten".

"Vi har arbetat hårt för att etablera c/o Gerd som varumärke och för oss är våra kärnvärden det som driver oss. Äkthet, samt värnande om natur, djur och människa. Att vår fabrik skulle vara i Jokkmokk var naturligt för oss. Om vi vinner kommer vi bli extremt hedrade, men vi känner lite som vi redan vunnit genom att bli nominerade", säger Johan Wiklund i ett pressmeddelande.

Omröstningen pågår till och med den 16 mars och du hittar den här. Vinnaren presenteras den 1 april!

Bilden. Anna-Lena Rippert Wiklund och Johan Wiklund och gänget bakom framgångarna.
Foto:  Maria Klang


Publicerad: 2020-03-05 17:50. Ändrad: 2020-03-05 17:50.


Näringsliv11 mars 2022

Fjällriket, mitt i Jokkmokk

Anneli Kråik Jannok driver den samiska butiken Fjällriket, mitt i Jokkmokk i anrika Björkmans gamla lokaler. I det som tidigare varit en klädbutik sedan 40-talet, finner man numera renskinn, näbbskor, hantverk och inredning på samiskt tema.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv10 mars 2022

Boende för krigsoffer

Migrationsverket söker just nu fler bostadsplatser med anledning av situationen i Ukraina.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv06 september 2021

GRATTIS c/o Gerd!

Stort GRATTIS till c/o Gerd för den fina utmärkelsen som Årets landsbygdsföretag! Det är Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten som varje år utser Årets landsbygdsföretagare.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv24 mars 2021

Vad gör kommunen för företagen?

Jokkmokks kommun har under det senaste året försökt att bistå de företag som behövt hjälp under pandemin. Det finns viss begränsning i vad en kommun har rätt att göra för enskilda företag men Jokkmokks kommun har på olika sätt försökt att hjälpa dem under detta besvärliga pandemiår.

Taggar:
Visa fler nyheter