Bästa korven görs i Jokkmokk

Jokkmokk gör Sveriges bästa korv. Jokkmokks Korv och Rökeri blev svensk mästare med sin basturökta falukorv när chark-SM avgjordes. – Klart vi är stolta, det betyder jättemycket för oss alla, säger Magnus Kvickström, vd Jokkmokks Korv och Rökeri.

Taggar: #Företagsamhet

Jokkmokks Korv och Rökeri har redan tidigare beskrivits som ett av de mest belönade charkuteriföretagen i Sverige genom alla tider. I fjol blev det totalt 28 medaljer i chark-SM och i år fortsatte prisregnet med kulmen när den basturökta falukorven utsågs till Svensk Mästare – det vill säga den bästa produkten i klassen. Totalt fanns nära 800 bidrag med i SM-tävlingens olika klasser.

– Det är fjärde gången som vi tar hem mästerskapet, det finaste du kan vinna, och den här gången känns det lite extra speciellt. Hela teamet fortsätter att göra ett så fantastiskt jobb och det känns extra kul. Det här stärker upp hela laget ytterligare, konstaterar Magnus Kvickström som även kunde räkna in guldmedaljer för: Jokkmokks korv original, Basturökt Deli, Kokt skinka, Kokt skinka Deli, Lufttorkad skinka och Ostgrillare.

Jokkmokks Korv och Rökeri har under de senaste fyra åren mer än fördubblat sin omsättning, från 25 till drygt 50 miljoner kronor, och produkterna  finns i ett 80-tal, utvalda, butiker över hela landet. Företaget och Magnus Kvickström belönades tidigare i år med Norrlandsförbundets utmärkelse Norrlandsbjörnen för ”förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle”. 

För ytterligare information: Magnus Kvickström, vd, 070 687 26 87 


Publicerad: 2016-10-28 13:38. Ändrad: 2016-10-28 13:41.


Näringsliv15 november 2018

Jokkmokk trea i tillväxtundersökning

Jokkmokks placerar sig som trea i Norrbotten i SYNAS undersökning av bästa tillväxt för företag 2018.

Taggar:
Näringsliv13 november 2018

Kåbdalis får drivmedel i pumparna

Kåbdalis expanderar kraftigt och nu ska det snart gå att tanka i byn igen. Efterlängtat av många, inte minst för näringsidkarna och skoterfolket.

Taggar:
Näringsliv07 november 2018

Evas vilda växter ger SPA sin egen smak

Jokkmokks egen kulturguide och matkreatör Eva Gunnare har inte minst gjort sig känd som örtinspiratör. Nu har hennes örtkunskap inspirerat ett Luleåföretag att utveckla sitt SPA-koncept.

Taggar:
Näringsliv06 november 2018

SM-guld och VM-brons till Vuollerim

Norrbottens enda guldmedalj på årets upplaga av SM i Mathantverk, där 450 produkter i olika klasser tävlade, gick till Vuollerim. Mathantverkshusets färskost av fjällkomjölk med hjortron och kvanne blev juryns absoluta favorit. Utlåtandet blev “Kärlek på bit”.

Taggar:
Visa fler nyheter