Åkerlunds blir med Brasserie

Hotell Åkerlund spurtar på med den sista etappen i renoveringen – bar och restaurang. 23 november slår Brasserie á la Åkerlund upp porten.

Taggar:

1 juli 2015 drog den nya ägarkonstellationen Katrin Bagge och Annelie Päiviö igång en omfattande renovering av den anrika hotell- och restaurangbyggnaden i centrala Jokkmokk. 12 rum samt entré och receptionsplanet byggdes om med lounge och anslutning direkt ner till restaurangen.
   I mars 2016 var detta klart och sedan följde reparationer av tak samt de 12 rummen på översta våningen under 2017 och inledningen av 2018 innan det var dags för den sista etappen – bar och restaurang.

   ”Vi bygger om helt, flyttar baren och gör den större, nya ytskikt och matta. Det runda dansgolvet försvinner men det kommer att gå att svänga runt ändå, konstaterar Katrin Bagge när hon tar emot mitt i byggkaoset, som på ett par veckor ska vara förvandlat till en helt ny bar- och restaurangmiljö.
   ”Det är efterlängtat och nödvändigt. Nu står vi mitt i den sista uppgraderingen av den anrika byggnaden. Det är fantastiskt roligt”.

   I runda tal 8.5 miljoner kronor har investerats och är väl förvärvade pengar. Besöksnäringen växer också i Jokkmokk.
   ”Vi har sett en stadig ökning för varje år. Vi ser positivt på framtiden, fortsätter Katrin.

Ni har inte ångrat att ni drog igång projektet?
   ”Nej, inte så. Visst är det mycket jobb men så roligt. Vi ska bevara byggnadens själ så långt det bara går, det är mycket, mycket viktigt för oss.

Ytterligare framtidsplaner?
   ”Vi skulle önska oss 25 rum till, det finns bäring för det, men vi får se hur det blir med den saken. Nu ska vi landa i detta. 

Bilden: Katrin Bagge mitt i byggstöket där nya Brasserie Åkerlund tar form.


Publicerad: 2018-11-02 13:09. Ändrad: 2018-11-02 13:15.


Näringsliv15 november 2018

Jokkmokk trea i tillväxtundersökning

Jokkmokks placerar sig som trea i Norrbotten i SYNAS undersökning av bästa tillväxt för företag 2018.

Taggar:
Näringsliv13 november 2018

Kåbdalis får drivmedel i pumparna

Kåbdalis expanderar kraftigt och nu ska det snart gå att tanka i byn igen. Efterlängtat av många, inte minst för näringsidkarna och skoterfolket.

Taggar:
Näringsliv07 november 2018

Evas vilda växter ger SPA sin egen smak

Jokkmokks egen kulturguide och matkreatör Eva Gunnare har inte minst gjort sig känd som örtinspiratör. Nu har hennes örtkunskap inspirerat ett Luleåföretag att utveckla sitt SPA-koncept.

Taggar:
Näringsliv06 november 2018

SM-guld och VM-brons till Vuollerim

Norrbottens enda guldmedalj på årets upplaga av SM i Mathantverk, där 450 produkter i olika klasser tävlade, gick till Vuollerim. Mathantverkshusets färskost av fjällkomjölk med hjortron och kvanne blev juryns absoluta favorit. Utlåtandet blev “Kärlek på bit”.

Taggar:
Visa fler nyheter