20 år med Jokkmokk i Huddinge

Just nu jubileras det i Huddinge eftersom Jokkmokksdagarna firar 20-årsjubileum. Ett kulturellt utbyte har blivit en välkommen tradition.

Taggar:
Jokkmokksdagarna i Huddinge började som ett kulturellt utbyte vänorter emellan. Under vecka 43:s sista fem dagar är det så dags igen. Det stora gänget från Jokkmokk tar plats på torget och besökarna strömmar till - i fjol kom det 86 000 besökare. Många återvänder och andra väljer att besöka Jokkmokk sedan de fått smaken och intresset - i Huddinge.

I måndags kördes delikatesserna och hantverken ner, tio företag och försäljare finns  på plats, bland dem Hantverkshuset med den prisade fjällkoosten från Vuollerim, Essence of Lapland som drivs av Eva Gunnare, Jokkmokks tenn och Jokkmokksbär - för att nämna några. 

Jokkmokks tenn, som själva firar sitt 75-årsjubileum har funnits med under alla de gångna åren och är ett bara exempel på den tradition som vuxit sig stark.

Jokkmokksdagarna bjuder självklart även på kulturinslag. Maxida Märak står på scenen under helgen workshopen i jojk med Juhán Niila Stålkka, som blev otroligt populär i fjol, är tillbaka. Fotografen Gunilla Falk visar sina bilder under rubriken "Vid vägs ände - där gammelskogen tar vid" och Helena Länta delar med sig av glimtar ur sitt liv som renskötare.

En film om naturfotografen Edvin Nilsson kommer även att visas. 
 
 
 
 

 

 

Publicerad: 2019-10-23 11:49. Ändrad: 2019-10-24 15:38.


Näringsliv30 april 2020

Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

Jokkmokks kommuns krisledningsnämnd har beslutat om stöd till utsatta branscher som drabbas hårdast av pandemin, Covid-19.

Taggar:
Näringsliv03 april 2020

Första leveransen handsprit från          c/o Gerd har nu lämnat fabriken

När handsprit visade sig bli en bristprodukt i Coronatider, då ställde c/o Gerd om snabbt. Under fredagen lämnade den första leveransen fabriken i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv26 mars 2020

Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv24 mars 2020

Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter