20 år med Jokkmokk i Huddinge

Just nu jubileras det i Huddinge eftersom Jokkmokksdagarna firar 20-årsjubileum. Ett kulturellt utbyte har blivit en välkommen tradition.

Taggar:
Jokkmokksdagarna i Huddinge började som ett kulturellt utbyte vänorter emellan. Under vecka 43:s sista fem dagar är det så dags igen. Det stora gänget från Jokkmokk tar plats på torget och besökarna strömmar till - i fjol kom det 86 000 besökare. Många återvänder och andra väljer att besöka Jokkmokk sedan de fått smaken och intresset - i Huddinge.

I måndags kördes delikatesserna och hantverken ner, tio företag och försäljare finns  på plats, bland dem Hantverkshuset med den prisade fjällkoosten från Vuollerim, Essence of Lapland som drivs av Eva Gunnare, Jokkmokks tenn och Jokkmokksbär - för att nämna några. 

Jokkmokks tenn, som själva firar sitt 75-årsjubileum har funnits med under alla de gångna åren och är ett bara exempel på den tradition som vuxit sig stark.

Jokkmokksdagarna bjuder självklart även på kulturinslag. Maxida Märak står på scenen under helgen workshopen i jojk med Juhán Niila Stålkka, som blev otroligt populär i fjol, är tillbaka. Fotografen Gunilla Falk visar sina bilder under rubriken "Vid vägs ände - där gammelskogen tar vid" och Helena Länta delar med sig av glimtar ur sitt liv som renskötare.

En film om naturfotografen Edvin Nilsson kommer även att visas. 
 
 
 
 

 

 

Publicerad: 2019-10-23 11:49. Ändrad: 2019-10-24 15:38.


Näringsliv03 februari 2020

Tesla laddade upp i Jokkmokk

Drivers Paradise gasar vidare, nu med elbilar i extra fokus. Tesla Finland står för det senaste besöket i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv23 januari 2020

Karriärexpo för framtidens jobb

Behov av att rekrytera? Då är Jokkmokks KarriärExpo rätt forum. Årets mässa arrangeras den 11 mars.

Taggar:
Näringsliv20 december 2019

Nordenskiöldsloppet är miljöcertifierat

Nu har Jokkmokk inte bara världens längsta skidlopp. Nu har vi världens längsta miljöcertifierade skidtävling. Detta sedan Håll Sverige Rent granskat och godkänt samtliga kriterier för "Miljömärkt Event".

Taggar:
Näringsliv18 december 2019

Jokkmokk tvåa i länets tillväxtliga

ETTA, TREA och nu TVÅA. Jokkmokk lyfter sin position som tillväxtkommun med en andraplats efter Piteå i Synas årliga undersökning - Bästa Tillväxt.

Taggar:
Visa fler nyheter