lördag
24
november
2018

Teaterresa: Ingvar! - En musikalisk möbelsaga

Bussresa till Norrbottensteatern i Luleå avgår från Jokkmokks busstation kl 13.00 och från Vuollerims Folkets Hus kl. 13.30

Ingvar! - En musikalisk möbelsaga, av Erik Gedeon och Klas Abrahamsson,  är en flippad, tonsatt och sjungen berättelse som börjar i ett rykande kaos. Vi möter ursvenska symboler i detta humoristiska passionsdrama, som på ett originellt sätt dramatiserar "den goda kapitalisten" Ingvar Kamprad.

Sinnrikt inbäddad i humoristisk teaterlek med stor musikalitet finns en berättelse om en internationell affärssuccé och dess grundares triumfer och fall, parallellt med en skildring av Sverige, svenskhet, kapitalism och företagande. Musikaliskt rymmer möbelsagan allt från medeltida ballader, folkmusik, visor och pop - från idag och igår. Det ryker om scenografin och vi får ta del av en ursvensk apokalyps iklädd pippiflätor och knätofsar, hela vägen från börskraschen till midsommar.

Håll i hatten och red ut lockarna, för nu åker vi!

Medverkande:  Jonas Hellman-Driessen, Tomas Isacsson, Cecilia Nilsson, Karin Paulin, Maria Pontén, Martin Sundbom, Anna Thiam, Josef Törner och Thea Åslund

Ur Ingvar musikalen 1

Ur Ingvar musikalen 2


Publicerad: 2018-10-25 13:19. Ändrad: 2018-10-25 13:40.


tisdag
20
november
2018

Förädraföreläsning : Godnattläsning

en väg till helspråkighet, flerspråkighet, läs-och skrivinlärning. Jokkmokks bibliotek Tisdag 20/11 kl. 18.00

tisdag
20
november
2018

Bio - Overlord

Folkets Hus Jokkmokk tisdag 20/11 kl 19.00

onsdag
21
november
2018

Intro till Vinyasa Flow

Jåhkmåhke yoga Lappstav. 9 kl. 17.30

onsdag
21
november
2018

Bio - Overlord

Folkets Hus Jokkmokk onsdag 21/11 kl 19.00

Visa fler nyheter

Några röster ur länstidningarna:

"Norrbottensteatern ensemble imponerar. Att det är så många skådespelare som kan sjunga så bra. Vi har redan nämnt Karin Paulin, men där finns också Maria Pontén, Anna Thiam, Josef Törner, Jonas Hellman-Driessen, Martin Sundbom, Thea Åslund, ja allihop och då gäller det också Cecilia Nilsson. Ingvar Kamprad kunde knappast sjunga så bra som hon kan." (NSD)

"Men "Ingvar! – en musikalisk möbelsaga" är så mycket mer än en livsberättelse – det är helt enkelt genial musikdramatik. För till tonerna av tramporgel och fiol bjuds teaterkonst när det är som bäst." (Norrbottens Kuriren)

"Det kan lika gärna sägas så här i första meningen – Norrbottensteaterns uppsättning av "Ingvar! – en musikalisk möbelsaga" är en helgjuten teaterupplevelse. Rolig, underfundig, galen och mycket skickligt dramatiserad." (Norrbottens Kuriren)