söndag
30
juni
2019

Konsert med Långbacka Bådagård

Ája Sparbanksalen, söndag 30 juni kl. 19.00

Under en sommarkväll på Ája får vi höra ny fräsch svensk musik, ett mellanting mellan folkmusik och pop - duon Långbacka Bådagård.

Biljettinformation: Förköp på biblioteken i Jokkmokk och Vuollerim 180 kr, vid entrén 210 kr. Fika ingår i priset.

Arrangör: Jokkmokks kommun, Kultur & Fritid/KUPP

 - - - -

De har kallats för ”de nya protestsångarna” av media och öppnat Me Too Swedens manifestation på Norrmalmstorg med sin låt ”Wake us up”.

Långbacka/Bådagård, som sångerskorna och multimusikanterna Maja Långbacka och Matilda Bådagård kallar sin duo, väcker reaktioner hos lyssnarna. Själva väljer de att kalla sina texter ”samhällsreflekterande poesi”.

 – Att vi skulle göra en platta som beskrev vår samtid var inget som vi hade uttalat innan. Men det visade sig vara helt omöjligt att inte göra det då det var så mycket som snurrade i huvudet när vi skrev skivan. De flesta låtarna kom till när de massiva flyktingströmmarna började röra sig över Europa och när Donald Trump blev vald till president. En speciell tid och vi ser ännu inte land i sikte. Det går inte riktigt att värja sig från allt som händer i världen, berättar duon.

Musiken har beskrivits som ”sagolik”. Live går de mellan nedskalade arr på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.

 - - - -

Några kritikerröster:

I höstas kom duons kritikerrosade debutalbum Wake us up och i samband med det genomförde de en större turné i Sverige, Norge och Finland. Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten. Långbacka/Bådagård debuterar här som duo med en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.
    - LIRA

I den smältdegel där deras musik formas, uppstår ett alldeles eget sound… ”…musik som skär över många genregränser och med lätt egensinne utmanar det konventionella och strömlinjeformade. Den här duon går sina egna vägar med ett mycket personligt anslag i musiken.
    - Länstidningen Östersund


Publicerad: 2019-05-24 16:30. Ändrad: 2019-05-24 16:38.


tisdag
18
juni
2019

Nu startar vi SOMMARBIBBLAN

Jokkmokks bibliotek, Berggatan 14, tisdag 18 juni kl. 12.00 - 17.00

tisdag
18
juni
2019

Bio - Pokémon: Detective Pikachu

Folkets Hus Jokkmokk tisdag 18/6 kl. 19.00

onsdag
19
juni
2019

Bio - Men In Black International

Folkets Hus Jokkmokk onsdag 19/6 kl. 19.00

torsdag
20
juni
2019

Bio - Men In Black International

Folkets Hus Jokkmokk torsdag 20/6 kl. 19.00

Visa fler nyheter