måndag
24
maj
2021

Jåhkåmåhkke Labut - Jokkmokk i Rörelse - en dans- och arrangörsvecka

Jokkmokks kommun hälsar välkommen till en vecka med digitala samtal, nätverksträffar, workshops och skolföreställningar den 24-30 maj 2021.

Målet för veckan är att jobba för en långsiktig samverkan mellan kulturinstitutioner och organisationer med ett kommunfrämjande perspektiv.

Veckans innehåll erbjuder ett brett utbud av dansevenemang och aktiviteter riktat mot barn, unga och vuxna samt arrangörer och professionellt verksamma inom dans- och kulturområdet. Många av veckans evenemang är online och några är live i coronasäkrat format.

Jokkmokks kommun i samverkan med länets danskonsulent och Riksteatern Norrbotten erbjuder dansföreställningar och workshops för barn och unga på skoltid under måndag-torsdag.

Tillsammans anordnar vi nätverksmöten med Norrbottens kultursamordnare och öppnar upp direkta möten med aktuella fria dansproducenter och berättar om Arrangörer i Norrs kommande satsning "Kulturcrew".

Jokkmokks kommun leder samtal kring "Dansresidens" och de goda, kommunala effekterna av att vara en kommunal residensvärd.

Arrangörer i Norr i samverkan med Riksteatern genomför ett angeläget, nationellt webinar torsdag den 27 maj - "Det hållbara arrangemanget".

Dansaren och koreografen Liv Aira leder webinariet "Dansfilmer uttrycker mångfald i samisk kultur", torsdagkväll den 27 maj.

Jokkmokks Riksteaterförening kommer att gästa byaföreningarna i Murjek och Porjus för att berätta om sin kommande utvecklingssatsning av att arrangera scenkonst utanför centralorten. De bjuder också in till hörlursvandring med Riksteaterns "Kartan över oss" under onsdagen 26 maj.

I samverkan med Tjállegoahte Författarcentrum Sápmi har vi förmånen att erbjuda ett publikt arrangemang lördag den 29 maj, arrangerat av Jokkmokks Riksteaterförening - "Berättarvandring kring Dálvvadis med Giehttogiellas berättare". Dessutom bjuder Tjállegoahte och kulturnätverket Viermie K in till "ett samtal om samisk kultur - Dollagátte ságat", fredag den 28 maj - både online och utomhus runt elden.

Danscentrum Norr arrangerar en digital danshelg för professionella dansare och danspedagoger i Norrland. Under ledning av Danscentrum Norr kommer vi även att publikt att få en exklusiv möjlighet att "stiga in" under en professionell dansworkshop samt få berättat för oss vad Danscentrum Norr är - missa inte denna unika möjlighet!

"Kom och dansa" under ledning av Dansinitiativet sker digitalt under söndagen den 30 maj - då dansar vi loss ALLA - ung som gammal - sittande, stående - vi rör oss till musik och rytmer och jublar in våren tillsammans!

Inom kort kommer programmet i sin helhet att publiceras - följ oss här på Facebook och klicka intresserad på evenemangen.

Varmt välkomna! 

önskar: Jokkmokks kommun, Jokkmokks Riksteaterförening, Riksteatern Norrbotten, Danskonsulent Region Norrbotten

tillsammans med samverkanspartnerna: Tjállegoahte-Författarcentrum Sápmi, Danscentrum Norr, Arrangörer i Norr, Riksteatern


Publicerad: 2021-04-30 13:46. Ändrad: 2021-04-30 14:31.


onsdag
26
maj
2021

Hörlursvandring: Kartan över oss

Vandringen startar vid Folkets Hus Jokkmokk onsdagen den 26 maj kl. 14.00 - 15.30

torsdag
27
maj
2021

Webbinarium för kulturarrangörer: Det hållbara arrangemanget

Onlinekurs torsdag 27 maj kl. 15.00 - 17.00

torsdag
27
maj
2021

Webbinarium: Dansfilmer uttrycker mångfald i samisk kultur

Gratis onlinemöte torsdag 27 maj kl. 19.00 - 20.30

fredag
28
maj
2021

Info om KulturCrew - Ungt arrangörsskap i Norrbotten

Online-info fredagen den 28 maj kl. 13.00 - 13.30

Visa fler nyheter