Lördag 15 april 2017 klockan 06.00 startar världens längsta skidlopp i Jokkmokk.

 

Red Bull Nordenskiöldsloppet åks för andra gången den 15 april 2017. Efter förra årets succé återkommer tävlingen nu som en ännu bättre tävling eller motionslopp.

Loppet har en banlängd på 220 km vilket gör tävlingen till världens längsta skidlopp. Loppet åks i klassisk stil.

Nordenskiöldsloppet har en historia sträcker sig ända tillbaka till år 1884. Det innebär att det är ett av världens äldsta organiserade lopp.

 

Nordenskiöldsloppet 2017

 

Den andra upplagan av Red Bull Nordenskiöldsloppet går av stapeln på påskafton, lördag 15 april. Mer information om själva loppet finns på Nordenskiöldsloppets webbplats.

>>Red Bull Nordenskiöldsloppet<<

 

Evenemang under hela veckan innan loppet!

 

Under påskveckan anordnas en rad arrangemang runt om i Jokkmokk och under själva tävlingshelgen anordnas föreläsningar på både svenska och engelska på Ájtte Svenskt fjäll- och samemuseum, på ämnet Nordenskiöld 1884 och Skidans historia.

>>Ájtte Svenskt fjäll- och samemuseum<<

Jokkmokkspodden

 

Den 12 april kommer Jokkmokkspodden ut med ett avsnitt med skidfokus där Charlotte Kalla ger sina bästa tips och arkeolog Kjell-Åke Aronsson berättar om skidans historia. Vi kommer även kunna lyssna på klipp ur Sveriges Radios arkiv om det första Nordenskiöldsloppet!

>>Jokkmokkspodden<<

Besöksinformation 

 

TÄVLINGSCENTRUM VÄSTRA SKOLAN - Åsgatan 4

Tävlingscentrum finns i gymnastiksalen på Västra Skolan. Här hämtar deltagarna start-ID och det finns fika och försäljning av produkter från Aclima och Umara. Efter tävlingen finns möjlighet till dusch, bastu och varm mat för de tävlande.

Öppettider Tävlingscentrum Västra Skolan

Torsdag 13 april 14:00-20:00

Fredag 14 april 10:00-22:00

Lördag 15 april 13:00 till Söndag 16 april 13:00

Öppettider fikaförsäljning Västra Skolan

Torsdag 13 april 15:00-18:00

Fredag 14 april 10:00-18:00

SKIDSTADION (MÅLGÅNG)

Vid målgången finns försäljning av fika, hamburgare, korv och öl i Samelandsresors kåta. Även cognac, så som efter målgången 1884.

UNDER LOPPET

Vid vändpunkten i Årrenjarka finns full servering. Enklare fikaförsäljning finns i Purkijaur i samband med starten och under lördag eftermiddag, samt vid kontrollen i Njavve.

Passa på att prova fantastiska matkreationer från Sápmi ren och vilt på Västra Skolan!

Matkollage

 

Nordenskiöldsloppets bansträckning

 

Bansträckning: Purkijaur – Granudden – ÅrreNjarka – Granudden – Jokkmokk. Loppet följer samma bana på vägen mot ÅrreNjarka och tillbaka mot Jokkmokk. Observera att bansträckningen samt utsatta vätskestationer kan komma att ändras.