Boenden

Hur och var bor man i Jokkmokk? Du sitter själv inne med svaret. Vill du bo bekvämt? Avskilt? Centralt? Till fjälls? Billigt? Exklusivt? I tält, stuga eller snöigloo? Svaret är att det boendealternativ du söker, antagligen finns.

Vi gissar att du vill bo nära natur och aktiviteter. Nära slalombacken med egen bastu att njuta i efter dagens alla utförsåk. Bredvid skidspåren så att du hinner åka halvmilen innan hotellfrukosten. Nära Laponia så att du ser fjälltopparna när du drar upp rullgardinen. Oavsett hur du vill bo törs vi nästan lova att du är nära naturen – överallt. Ibland är du ännu närmare. Om du sover i en bivack i dunsovsäck kan du knappast komma mer nära.

För många är att färdas mellan turistföreningens anläggningar och fjällstugor i Padjelanta och Stora Sjöfallet, utan vare sig el eller rinnande vatten, det optimala sättet att bo sig igenom Laponia. Har du lust att prova? Bekanta dig med stugvärden. Bada i den vedeldade bastun. Laga mat i det gemensamma köket och dela en kaffepanna med andra skidåkare medan ni utbyter erfarenheter. Kanske hittar du en vän för livet. Andra vill hellre njuta framför brasan i loungen med något gott i glaset, innan nattvilan i den sköna hotellsängen, eller i den exklusiva åttabäddsstugan där hela familjen ryms.

I Jokkmokk finns nästan alla slags boendealternativ. Hittar du inte det du söker, fråga. Drömmar kan bli verklighet.


Publicerad: 2017-01-18 19:44. Ändrad: 2017-01-18 19:45.