Energi- och klimatrådgivningen

Energi-och klimatrådgivningen är kostnadsfri, objektiv och riktar sig till små- och medelstora företag, organisationer och privatpersoner. Den är gemensam för Jokkmokk, Pajala, Gällivare och Kiruna kommuner.

Energirådgivaren ger exempelvis råd och stöd i frågor som rör energieffektivisering, energismart byggande, uppvärmning, förnybar energiproduktion, elfaktura, transporter eller aktuella bidrag.
Företag kan exempelvis få hjälp att göra en översiktilig energikartläggning som ger en bild av vilka åtgärder somblir mest lönsamma för verksamheten.

Logotype Energi- och klimatrådgivningen

Du är även välkommen att delta i våra olika aktiviteter - kurser, föreläsningar och utställningar - se vår hemsida samt håll utkik i ditt lokala annonsblad!

Välkommen att ringa eller boka ett besök med din energi- och klimatrådgivare!

Ny satsning för dig som driver företag: Coacher för energi och klimat

Betalar ditt företag för mer energi än nödvändigt? Nu kan ditt företag få kostnadsfritt stöd för att minska energianvändningen. Ditt företag kan sänka energikostnaderna, förbättra lönsamheten och minska klimatpåverkan genom energieffektivisering.

Coacher för energi och klimat är en nationell satsning som kombinerar coachning och erfarenhetsutbyte för att ge ditt företag goda möjligheter att minska energianvändningen.

Detta får du som deltagande företag – helt kostnadsfritt

Genom att delta i ett coachningsprogram får du en enkel genomgång av företagets energianvändning, förslag på energieffektiva åtgärder som kan sänka ditt företags kostnader och 16 timmars individuell coachning för att genomföra de föreslagna åtgärderna. Du får verktyg och stöd för att följa upp energianvändningen, men också informationsträffar och möjlighet att utbyta erfarenheter med andra företag.

Är du intresserad? Ring eller mejla till Silva Herrmann, Coach för energi och klimat, silva.herrmann@jokkmokk.se, 070 - 571 73 73

Information om våra andra stöd för små och medelstora företag finns att läsa på www.energimyndigheten.se/smf

Stödet medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella Regionalfondsprogrammet.

 

 


Publicerad: 2014-11-05 14:15. Ändrad: 2015-09-25 10:41.

Kontakta energi- och klimatrådgivaren

Peter Palo
070-519 05 56

Silva Herrmann
070-571 73 73

Relaterat

Energitips