Barn & Utbildning

Barn och utbildning vill med sin verksamhet bidra till att utveckla ett attraktivt Jokkmokk.

Framgångsfaktorerna skall vara en stimulerande och trygg miljö, där kunskaper och färdigheter utvecklas för ett livslångt lärande, och förutsättningar ges för framtidstro och ett bra liv.

Inom Jokkmokks kommun finns barn och utbildningsverksamhet med ansvar för barnomsorg/skolbarnomsorg, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, högskoleutbildningar och kulturskola.


Publicerad: 2014-04-30 16:13. Ändrad: 2017-03-20 11:54.

Aktuellt

Sommarförskola

Under veckorna 27-32 (3/7-11/8) pågår fritids- & sommarförskola vid alla förskolor och fritidshem i kommunen. Detta innebär att ordinarie verksamhet är stängd och att förändringar i personal, lokal och barngruppens sammansättning kan ske. 

För att kunna planera sommarverksamheten är det viktigt att att vi får uppgifter för när ditt/dina barn ska vara ledig respektive närvara. Lämna in blanketten senast den 6 april 2017.

Mer information om sommarförskola resp fritids samt blanketten för ledighets- & närvaroförsäkran finner ni här

 

Börjar ditt barn förskoleklass hösten 2017?

Nu är det hög tid att lämna in din anmälan, vi önskar den senast 2 maj 2017

Från och med det år ett barn fyller sex år ska hen erbjudas plats i förskoleklass. Förskoleklass är avgiftsfri och omfattar ca 525 timmar under ett läsår.  Den följer grundskolans läsårsplan och pågår måndag–fredag mellan kl. 08.00–13.00. Om ni har behov av plats på fritids före dagens början eller efter dagens slut, söker ni om plats. Läs mer om förskoleklass och fritids under respektive länk

 

Nytt inkomsttak fr.o.m. 1 januari 2017

Undrar du varför du fått en högre faktura gällande din barnomsorg i brevlådan? Fr.o.m. 1 januari 2017 höjs inkomsttaket för maxtaxan enligt Skolverkets riktlinjer Det innebär att ny högsta avgiftsgrundande inkomst (hushållets bruttoinkomst per månad) blir 45 390 kr. Du kan läsa mer om avgifter och regler här.

 

30 nya förskoleplatser

Det byggs inte bara bostäder i Jokkmokk. Nu utökas även förskoleplatserna. - "Det är underbart med fler barn i verksamheten", säger Sven Holmqvist, S, ordförande i barn och utbildningsnämnden. Läs mer här

 

Rekordstor insamling

Skolkampen är ett nytt inslag i insamlingen för Världens barn och klass 3 vid Västra skolan i Jokkmokk samlade in 30 074 kr och vann därmed Skolkampen i Norrbotten 2016. Läs om vår rekordstora insamling till världens barn här

Vi söker vikarier!

Är du intresserad av att arbeta som vikarie på någon av våra förskolor, skolor eller fritidshem i Jokkmokks kommun?

Vi söker Dig som är trygg och ansvarsfull och som vill arbeta med barn och ungdomar. 

Läs mer under fliken vikarier, eller kontakta:

Turid Knutsen
Vikariepoolen
0971-172 53
turid.knutsen@jokkmokk.se

 

Socialtjänstens Blogg