Näringsliv

Näringsliv

Näringsliv19 januari 2018

Arktisk gastronomi – en heldag med matnyttigheter för näringen

För mathantverkare och förädlare, livsmedelsproducenter, kockar och besöksnäringen inleds Jokkmokks Marknad med en kunskapsdag på temat Arktisk gastronomi. Kunskapsdagen är framtagen i syfte att hitta gemensamma affärsmöjligheter, bidra till de olika näringarnas gemensamma affärsutveckling och hitta sätt att paketera olika måltidsupplevelser för att locka besökare samt öka områdets attraktions- och konkurrenskraft.

Taggar: #Turism, #Företagsamhet, #Mat, #Design & hantverk, #Samiskt, #Besöksnäring, #Jokkmokks marknad, #Mötesplats
Näringsliv04 december 2017

Jokkmokks Julmarknad tilldelas Sparbanken Nord – Framtidsbankens ”Årets initiativ”

Vid Sparbanksdagen 2017 tilldelades Jokkmokks Julmarknad Årets initiativ. "Genom resurserna i Framtidsbanken vill vi bidra till bygdens och människors utveckling och vara med att skapa framtidstro", säger Sara Kristiansson, kontorschef på Sparbanken Nord i Jokkmokk.

Taggar: #Naringsliv, #Företagsamhet, #Mat, #Design & hantverk, #Samiskt, #Mötesplats
Näringsliv28 november 2017

Linn Huuva delar sin matfilosofi i Tv-programmet Smaker från Sápmi

Den senaste månaden har SVT bjudit på en smakresa genom Sápmi. I fyra avsnitt har serien följt fyra matprofiler som berättat om sin relation till det samiska köket. Från Jokkmokk får tittarna ta del av Greta och Linn Huuvas vardag. Nätfiske av sik. Ta hand om en viltfågel. Stekning av blodplättar ute vid brasan.

Taggar: #Naringsliv, #Företagsamhet, #Kultur, #Mat, #Samiskt, #Besöksnäring, #Miljö, #Hållbarhet
Näringsliv06 november 2017

Lennart Pittja etablerar uppmärksammade Sápmi Nature Camp i världsarvet Laponia

Den erfarne ekoturismentreprenören Lennart Pittja etablerar sin internationellt uppmärksammade nya verksamhet ”Sápmi Nature Camp – Arctic Indigenous life in Laponia” i Nábrreluokta, vid Stuor Julevädno/Stora Lule älv. - Jag har bestämt mig för att flytta till hjärtat av världsarvsområdet som är något alldeles extra i Sápmi och destinationen Swedish Lapland.

Taggar: #Naringsliv, #Företagsamhet, #Kultur, #Mat, #Samiskt, #Besöksnäring, #Innovationer, #Världsarvet Laponia, #Hållbarhet