Mångkulturell festlighet i dagarna två

Mat och musik i mångkulturella Jokkmokks kommun. Arrangemanget erbjuder samvaro över alla gränser. Det är dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk. Här hälsas också nyblivna svenska medborgare välkomna till kommunen.

Det är ett tidigare synnerligen välbesökt och populärt arrangemang som nu står för dörren igen. Den 2 och 3 december är det dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk.  Här bjuds på en mångkulturell blandning av musik och mat från världens alla hörn som ger besökarna en unik möjlighet att bli en del av den internationella mixen. Det blir, helt enkelt, en totalsamvaro som sträcker sig över alla gränser och över alla åldrar.

Mat från Eritrea, Somalia och Afghanistan, underhållning med Världsorkestern och Bokenskolans Band är bara några exempel på innehåll under kvällen.

Arrangerar i Vuollerim gör Vuollerims föreningar i samverkan. I Jokkmokk står Jokkmokks kommun Kultur & Fritid/KUPP och Integrationen samt kulturföreningen Gamla Apoteket för arrangemanget.

Här finns program och ytterligare information.


Publicerad: 2016-11-29 17:29. Ändrad: 2016-11-29 17:37.


Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Upplev & Göra22 februari 2017

"Trots förlorad match, är vi och hela Jokkmokk stora vinnare"

En tung förlust mot Djurgården. Men Jokkmokks futsalkillar har inte enbart en sportsligt uppgift. De tar även sitt samhällsansvar genom en värdegrund som bygger på solidaritet, samverkan och engagemang. Tränaren Afnan Khabiri ser vinster på så många andra plan än just bara fotbollsplanen.

Upplev & Göra29 januari 2017

Jokkmokks SK vinnare av div 1 Norrland och får nu kvala till högsta futsal-serien

Det är integrationsprojektet som blev så mycket mer. För Jokkmokk, för Afnan Khabiri, för de ensamkommande flyktingpojkarna – och för fotbollen. Nu ska lilla Jokkmokk slåss om en plats i högsta futsal-serien med storheter som Hammarby och Djurgården.

Upplev & Göra26 januari 2017

Caroline af Ugglas på Jokkmokks marknad

Under två dagar får vi chansen att möte Caroline af Ugglas, dels i en kör-workshop för alla, dels i en konsert med musik från senaste plattan.

Visa fler nyheter