Mångkulturell festlighet i dagarna två

Mat och musik i mångkulturella Jokkmokks kommun. Arrangemanget erbjuder samvaro över alla gränser. Det är dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk. Här hälsas också nyblivna svenska medborgare välkomna till kommunen.

Det är ett tidigare synnerligen välbesökt och populärt arrangemang som nu står för dörren igen. Den 2 och 3 december är det dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk.  Här bjuds på en mångkulturell blandning av musik och mat från världens alla hörn som ger besökarna en unik möjlighet att bli en del av den internationella mixen. Det blir, helt enkelt, en totalsamvaro som sträcker sig över alla gränser och över alla åldrar.

Mat från Eritrea, Somalia och Afghanistan, underhållning med Världsorkestern och Bokenskolans Band är bara några exempel på innehåll under kvällen.

Arrangerar i Vuollerim gör Vuollerims föreningar i samverkan. I Jokkmokk står Jokkmokks kommun Kultur & Fritid/KUPP och Integrationen samt kulturföreningen Gamla Apoteket för arrangemanget.

Här finns program och ytterligare information.


Publicerad: 2016-11-29 17:29. Ändrad: 2016-11-29 17:37.


Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Upplev & Göra26 januari 2017

Caroline af Ugglas på Jokkmokks marknad

Under två dagar får vi chansen att möte Caroline af Ugglas, dels i en kör-workshop för alla, dels i en konsert med musik från senaste plattan.

Upplev & Göra25 november 2016

Frithiof spelar på Bio Norden

Missa inte konserten fredag 9 december kl 20.00 på Bio Norden!

Upplev & Göra22 november 2016

En årlig fest för alla den 2 och 3 december

Nu är det dags för Internationell afton i Vuollerim och Jokkmokk - en årlig fest där vi firar gemenskap över ålders- och kulturgränser i vår kommun. Alla är varmt välkomna!

Visa fler nyheter