Mångkulturell festlighet i dagarna två

Mat och musik i mångkulturella Jokkmokks kommun. Arrangemanget erbjuder samvaro över alla gränser. Det är dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk. Här hälsas också nyblivna svenska medborgare välkomna till kommunen.

Taggar: #Integration, #Politik

Det är ett tidigare synnerligen välbesökt och populärt arrangemang som nu står för dörren igen. Den 2 och 3 december är det dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk.  Här bjuds på en mångkulturell blandning av musik och mat från världens alla hörn som ger besökarna en unik möjlighet att bli en del av den internationella mixen. Det blir, helt enkelt, en totalsamvaro som sträcker sig över alla gränser och över alla åldrar.

Mat från Eritrea, Somalia och Afghanistan, underhållning med Världsorkestern och Bokenskolans Band är bara några exempel på innehåll under kvällen.

Arrangerar i Vuollerim gör Vuollerims föreningar i samverkan. I Jokkmokk står Jokkmokks kommun Kultur & Fritid/KUPP och Integrationen samt kulturföreningen Gamla Apoteket för arrangemanget.

Här finns program och ytterligare information.


Publicerad: 2016-11-29 17:29. Ändrad: 2016-11-29 17:37.


Upplev & Göra21 februari 2018

Sportlov

Här hittar ni alla sportlovsaktiviteter i Jokkmokks kommun, Prova på Konståkning och se en fantastisk konståknings show. Utförsåkning i Bomyrberget Vuollerim, slalombacken i Porjus och Kåbdalisbacken, Barnens vinterland, Jokkmokk pistolklubb har öppet och gymmet i Jokkmokk har gratis träning, Östra Hörnet har en massa aktiviteter, låtskrivarverkstad och lär dig göra egna arrangemang med kulturskolan, käka sportlovsburgare i Långträskkojan, låna filmer och spel gratis på biblioteken.

Taggar:
Upplev & Göra24 januari 2018

Simskola (fullsatt)

Fullsatt men det går anmäla sig till reservlistan. Simskola Östra skolans simhall, Start måndag 5 mars kl 17.00 - 17.45 därefter 8/3, 12/3, 15/3, 19/3, 22/3. Anmälan till Stefan Lindmark 0971-17335 eller Ann Enberg 0971-17203 Åldersgrupp 6-7 år max 10 st kostnad 250 kr

Taggar:
Upplev & Göra13 juli 2017

Mitt i bland – konst som utmanar den urbana normen

Den 12-13 juli visas utställningen Mitt ibland – Ung kultur utmanar den urbana normen på Östra Hörnet i Jokkmokk. Initiativtagare är föreningen Unga på Landsbygden och projektet som består av sju verk visas i en utställning som turnerar runt hela landet.

Taggar: #Kultur, #Ung
Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Taggar: #Kultur
Visa fler nyheter