Mångkulturell festlighet i dagarna två

Mat och musik i mångkulturella Jokkmokks kommun. Arrangemanget erbjuder samvaro över alla gränser. Det är dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk. Här hälsas också nyblivna svenska medborgare välkomna till kommunen.

Taggar: #Integration, #Politik

Det är ett tidigare synnerligen välbesökt och populärt arrangemang som nu står för dörren igen. Den 2 och 3 december är det dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk.  Här bjuds på en mångkulturell blandning av musik och mat från världens alla hörn som ger besökarna en unik möjlighet att bli en del av den internationella mixen. Det blir, helt enkelt, en totalsamvaro som sträcker sig över alla gränser och över alla åldrar.

Mat från Eritrea, Somalia och Afghanistan, underhållning med Världsorkestern och Bokenskolans Band är bara några exempel på innehåll under kvällen.

Arrangerar i Vuollerim gör Vuollerims föreningar i samverkan. I Jokkmokk står Jokkmokks kommun Kultur & Fritid/KUPP och Integrationen samt kulturföreningen Gamla Apoteket för arrangemanget.

Här finns program och ytterligare information.


Publicerad: 2016-11-29 17:29. Ändrad: 2016-11-29 17:37.


Upplev & Göra08 oktober 2018

Grävmaskiner efter elljusspåret

Just nu håller Vattenfall på med grävningar för elnätet efter en del av elljusspåret - från skidstadion till stigen som länkar till Storknabbevägen. Därför ligger det en del stenar framme efter spåret, men de kommer att plockas bort och sedan läggs det ut barkmylla efter sträckningen. Det kommer även att dikas och läggas ned vägtrummor för att leda bort vatten från blöta partier.

Taggar:
Upplev & Göra13 juli 2017

Mitt i bland – konst som utmanar den urbana normen

Den 12-13 juli visas utställningen Mitt ibland – Ung kultur utmanar den urbana normen på Östra Hörnet i Jokkmokk. Initiativtagare är föreningen Unga på Landsbygden och projektet som består av sju verk visas i en utställning som turnerar runt hela landet.

Taggar: #Kultur, #Ung
Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Taggar: #Kultur
Upplev & Göra26 januari 2017

Caroline af Ugglas på Jokkmokks marknad

Under två dagar får vi chansen att möte Caroline af Ugglas, dels i en kör-workshop för alla, dels i en konsert med musik från senaste plattan.

Taggar: #Kultur, #Jokkmokks marknad
Visa fler nyheter