Caroline af Ugglas på Jokkmokks marknad

Under två dagar får vi chansen att möte Caroline af Ugglas, dels i en kör-workshop för alla, dels i en konsert med musik från senaste plattan.

Caroline har blivit känd av det stora flertalet svenskar sedan hon medverkat i de poplulara tv-programmen ”Så ska det låta”, "På Spåret" och Melodifestivalen. År 2007 släppte hon den guldsäljande succén ”Joplin på svenska”, en CD med hennes tolkningar av Janis Joplins låtar. Med låten "Snälla, snälla" kom hon tvåa i Melodifestivalen 2009 och blev sedan det årets mest säljande kvinnliga artist.

Visste ni att Caroline är upphovsman till det amerikanska TV-konceptet Clash of the Choirs, som 2008 försvenskades till ”Körslaget”? Caroline af Ugglas brinner för körsång, och lär ut en annorlunda sångteknik så att alla kan lära sig att sjunga, även den som tror sig sjunga fult eller falskt. På marknadstorsdagen kan vi därför vara med i en workshop som verkligen är för ALLA. Sjungande aktiverar vårt glädjecentra, så detta är verkligen friskvård!

I årets Marknadskonsert, på Folkets Hus på marknadsfredagen, får vi höra musik ur Carolines senaste album med titeln “Nåväl”. Den släpptes våren 2016 och själv beskriver hon musiken som ”mindre poppigt, mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd”.

Läs intervju med Caroline inför Jokkmokks marknad, ur NSDs och NKs marknadsbilaga.

Se mer om förköp av biljetter till "Kör för alla" och "Marknadskonserten" i evenemangskalendern.

Under konserten kommer Kultur- och fritidsnämnden också att passa på att dela ut 2016 års kulturstipendium och 2016 års idrotts- och ungdomsledarstipendium, se annan artikel.


Publicerad: 2017-01-26 13:27. Ändrad: 2017-01-26 14:08.


Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Upplev & Göra22 februari 2017

"Trots förlorad match, är vi och hela Jokkmokk stora vinnare"

En tung förlust mot Djurgården. Men Jokkmokks futsalkillar har inte enbart en sportsligt uppgift. De tar även sitt samhällsansvar genom en värdegrund som bygger på solidaritet, samverkan och engagemang. Tränaren Afnan Khabiri ser vinster på så många andra plan än just bara fotbollsplanen.

Upplev & Göra29 januari 2017

Jokkmokks SK vinnare av div 1 Norrland och får nu kvala till högsta futsal-serien

Det är integrationsprojektet som blev så mycket mer. För Jokkmokk, för Afnan Khabiri, för de ensamkommande flyktingpojkarna – och för fotbollen. Nu ska lilla Jokkmokk slåss om en plats i högsta futsal-serien med storheter som Hammarby och Djurgården.

Upplev & Göra29 november 2016

Mångkulturell festlighet i dagarna två

Mat och musik i mångkulturella Jokkmokks kommun. Arrangemanget erbjuder samvaro över alla gränser. Det är dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk. Här hälsas också nyblivna svenska medborgare välkomna till kommunen.

Visa fler nyheter