Caroline af Ugglas på Jokkmokks marknad

Under två dagar får vi chansen att möte Caroline af Ugglas, dels i en kör-workshop för alla, dels i en konsert med musik från senaste plattan.

Taggar: #Kultur, #Jokkmokks marknad

Caroline har blivit känd av det stora flertalet svenskar sedan hon medverkat i de poplulara tv-programmen ”Så ska det låta”, "På Spåret" och Melodifestivalen. År 2007 släppte hon den guldsäljande succén ”Joplin på svenska”, en CD med hennes tolkningar av Janis Joplins låtar. Med låten "Snälla, snälla" kom hon tvåa i Melodifestivalen 2009 och blev sedan det årets mest säljande kvinnliga artist.

Visste ni att Caroline är upphovsman till det amerikanska TV-konceptet Clash of the Choirs, som 2008 försvenskades till ”Körslaget”? Caroline af Ugglas brinner för körsång, och lär ut en annorlunda sångteknik så att alla kan lära sig att sjunga, även den som tror sig sjunga fult eller falskt. På marknadstorsdagen kan vi därför vara med i en workshop som verkligen är för ALLA. Sjungande aktiverar vårt glädjecentra, så detta är verkligen friskvård!

I årets Marknadskonsert, på Folkets Hus på marknadsfredagen, får vi höra musik ur Carolines senaste album med titeln “Nåväl”. Den släpptes våren 2016 och själv beskriver hon musiken som ”mindre poppigt, mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd”.

Läs intervju med Caroline inför Jokkmokks marknad, ur NSDs och NKs marknadsbilaga.

Se mer om förköp av biljetter till "Kör för alla" och "Marknadskonserten" i evenemangskalendern.

Under konserten kommer Kultur- och fritidsnämnden också att passa på att dela ut 2016 års kulturstipendium och 2016 års idrotts- och ungdomsledarstipendium, se annan artikel.


Publicerad: 2017-01-26 13:27. Ändrad: 2017-01-26 14:08.


Upplev & Göra08 oktober 2018

Grävmaskiner efter elljusspåret

Just nu håller Vattenfall på med grävningar för elnätet efter en del av elljusspåret - från skidstadion till stigen som länkar till Storknabbevägen. Därför ligger det en del stenar framme efter spåret, men de kommer att plockas bort och sedan läggs det ut barkmylla efter sträckningen. Det kommer även att dikas och läggas ned vägtrummor för att leda bort vatten från blöta partier.

Taggar:
Upplev & Göra13 juli 2017

Mitt i bland – konst som utmanar den urbana normen

Den 12-13 juli visas utställningen Mitt ibland – Ung kultur utmanar den urbana normen på Östra Hörnet i Jokkmokk. Initiativtagare är föreningen Unga på Landsbygden och projektet som består av sju verk visas i en utställning som turnerar runt hela landet.

Taggar: #Kultur, #Ung
Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Taggar: #Kultur
Upplev & Göra29 november 2016

Mångkulturell festlighet i dagarna två

Mat och musik i mångkulturella Jokkmokks kommun. Arrangemanget erbjuder samvaro över alla gränser. Det är dags för Internationell Afton i Vuollerim och Jokkmokk. Här hälsas också nyblivna svenska medborgare välkomna till kommunen.

Taggar: #Integration, #Politik
Visa fler nyheter