Caroline af Ugglas på Jokkmokks marknad

Under två dagar får vi chansen att möte Caroline af Ugglas, dels i en kör-workshop för alla, dels i en konsert med musik från senaste plattan.

Taggar: #Kultur, #Jokkmokks marknad

Caroline har blivit känd av det stora flertalet svenskar sedan hon medverkat i de poplulara tv-programmen ”Så ska det låta”, "På Spåret" och Melodifestivalen. År 2007 släppte hon den guldsäljande succén ”Joplin på svenska”, en CD med hennes tolkningar av Janis Joplins låtar. Med låten "Snälla, snälla" kom hon tvåa i Melodifestivalen 2009 och blev sedan det årets mest säljande kvinnliga artist.

Visste ni att Caroline är upphovsman till det amerikanska TV-konceptet Clash of the Choirs, som 2008 försvenskades till ”Körslaget”? Caroline af Ugglas brinner för körsång, och lär ut en annorlunda sångteknik så att alla kan lära sig att sjunga, även den som tror sig sjunga fult eller falskt. På marknadstorsdagen kan vi därför vara med i en workshop som verkligen är för ALLA. Sjungande aktiverar vårt glädjecentra, så detta är verkligen friskvård!

I årets Marknadskonsert, på Folkets Hus på marknadsfredagen, får vi höra musik ur Carolines senaste album med titeln “Nåväl”. Den släpptes våren 2016 och själv beskriver hon musiken som ”mindre poppigt, mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd”.

Läs intervju med Caroline inför Jokkmokks marknad, ur NSDs och NKs marknadsbilaga.

Se mer om förköp av biljetter till "Kör för alla" och "Marknadskonserten" i evenemangskalendern.

Under konserten kommer Kultur- och fritidsnämnden också att passa på att dela ut 2016 års kulturstipendium och 2016 års idrotts- och ungdomsledarstipendium, se annan artikel.


Publicerad: 2017-01-26 13:27. Ändrad: 2017-01-26 14:08.


Upplev & Göra21 februari 2018

Sportlov

Här hittar ni alla sportlovsaktiviteter i Jokkmokks kommun, Prova på Konståkning och se en fantastisk konståknings show. Utförsåkning i Bomyrberget Vuollerim, slalombacken i Porjus och Kåbdalisbacken, Barnens vinterland, Jokkmokk pistolklubb har öppet och gymmet i Jokkmokk har gratis träning, Östra Hörnet har en massa aktiviteter, låtskrivarverkstad och lär dig göra egna arrangemang med kulturskolan, käka sportlovsburgare i Långträskkojan, låna filmer och spel gratis på biblioteken.

Taggar:
Upplev & Göra24 januari 2018

Simskola (fullsatt)

Fullsatt men det går anmäla sig till reservlistan. Simskola Östra skolans simhall, Start måndag 5 mars kl 17.00 - 17.45 därefter 8/3, 12/3, 15/3, 19/3, 22/3. Anmälan till Stefan Lindmark 0971-17335 eller Ann Enberg 0971-17203 Åldersgrupp 6-7 år max 10 st kostnad 250 kr

Taggar:
Upplev & Göra13 juli 2017

Mitt i bland – konst som utmanar den urbana normen

Den 12-13 juli visas utställningen Mitt ibland – Ung kultur utmanar den urbana normen på Östra Hörnet i Jokkmokk. Initiativtagare är föreningen Unga på Landsbygden och projektet som består av sju verk visas i en utställning som turnerar runt hela landet.

Taggar: #Kultur, #Ung
Upplev & Göra21 mars 2017

Djangos musik kommer till Jokkmokk

Django Reinhardt var en av jazzens mest stilbildande gitarrister. Nu reser trion SwingBass på turné med hans musik och delar med sig av den fransk-romska gitarristens levnadsberättelse. När de kommer till den anrika biografen Bio Norden i Jokkmokk får jokkmokkspubliken ta del av denna glädjefulla musik - och även stifta bekantskap med det ovanliga instrumentet kontrabasbalalajka.

Taggar: #Kultur
Visa fler nyheter