Temadag om krisberedskap

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner och samhället inte fungerar som du är van vid?

Taggar: #Kommun, #Utbildning, #Politik, #Krisberedskap

Den 29 maj arrangerar Jokkmokks kommun en temadag om krisberedskap i samband med den nationella Krisberedskapsveckan. Syftet med dagen är att kommunmedborgarna ska få en ökad kunskap i hur samhället fungerar vid en eventuell krissituation. En mängd aktiviteter kommer att utspela sig i de centrala delarna av samhället. Vi har valt att bjuda in lokala aktörer som normalt har viktiga uppgifter under en samhällskris, så som exempelvis räddningstjänst, hemvärn, polis och föreningsliv. 

Under dagen får du tips, råd och information om hur du bäst förbereder dig inför en krissituation och hur du agerar om krisen blir verklighet. Det kan handla om ett långvarigt elavbrott, värmen försvinner och du har svårt att laga mat och saknar tillgång till färskt vatten.

För att klara en krissituation på bästa sätt är det viktigt att tillgodose behovet av värme, vatten, mat och kommunikation för dig och dina närmaste.
 
När: Tisdagen den 29 maj, 14.00-19.00
Plats: Torget i centrala Jokkmokk (framför Turistbyrån)
 

Publicerad: 2018-05-08 16:14. Ändrad: 2018-05-08 17:06.


Kommun & Samhälle24 maj 2018

Arbetet med Berggatan rullar på

Färdigställandet av Berggatan rullar på i högt tempo. I början av juli är den nya gatumiljön klar.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Naringsliv, #Turism
Kommun & Samhälle18 maj 2018

Lär dig mer om naturen på Naturens egen dag

Jokkmokk är en fantastisk kommun för den som älskar att utforska naturen och utöva spännande fritidsaktiviteter utomhus. I juni ifjol arrangerades Naturens Dag för första gången, med syftet att lyfta fram friluftslivet och alla de olika organisationer som arbetar med naturen som rekreationskälla.

Taggar:
Kommun & Samhälle16 maj 2018

Berggatan färdigställs i sommar

Jokkmokks kommun kommer under försommaren att färdigställa arbetena längs Berggatan mellan Storgatan och Föreningsgatan. De stora markarbetena beräknas vara klara i början av juli.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle20 april 2018

Vision 2030 i populärversion

Hur gör man en politisk vision tillgänglig? Ett sätt är att formulera den i ett dokument, som berättar om målbilder och prioriterade aktiviteter för kommunorganisationen. Hur gör man visionen ännu mer tillgänglig? Jo, det kan man göra genom en fin pocketversion av visionen, till för alla medborgare som kan tänkas vara intresserade.

Taggar: #Kommun, #Företagsamhet, #Kultur, #Ung, #Utbildning, #Jämställt, #Innovationer, #Mötesplats, #Integration, #Vård och omsorg, #Politik, #Miljö, #Hållbarhet
Visa fler nyheter