Listan på de nominerade till Idrottsgalan 2016

Den 12 november kommer vinnarna koras vid den stora idrottsgalan i Jokkmokk i kategorierna: Årets idrottare med funktionshinder, Kvinnliga idrottare, Manliga idrottare, Ledare/tränare, Lag, Förening och Eldsjäl. Sammanlagt har 90 nomineringar av vardagshjältar gjorts av allmänheten. Arrangörerna räknar med att de 400 gästerna kommer få en härlig kväll och tillsammans hylla Jokkmokks förebilder inom idrotten.

Juryn som kommer att utse vinnarna bland årets nominerade nedan är Eva Öhlund vice ordf kultur- och fritidsnämnden, Anna Hövenmark ordf föreningsalliansen Jokkmokk, Sara Kristiansson Sparbanken, Britt-Inger Söderberg Företagarna och Ann Engberg chef Fritidsfunktionen vid Jokkmokks kommun.

Arrangörerna räknar med att de 400 gästerna kommer få en festlig kväll i sporthallen på Östra skolan och tillsammans hylla idrottens vardagshjältar. 

Mer info om arrangemanget och biljetter här >

 

Årets idrottare med funktionshinder

Ellen Uusitalo ” Ellen fortsätter att utveckla sig inom sin idrott, hon är nu uttagen att träna och tävla inom de alpina grenarna med Parasportförbundet, Ellen är en framåt tjej som inte är rädd att prova på något nytt och ingenting är ett hinder för henne.”

Alexander Hansson "Alexander har förutom styrketräning tävlat i grenen Rallylydnad tillsammans med Welch Corgin "Vattuskräcken" vilket är en bedrift med tanke på att han förutom en kopplad hund ska hålla reda på sina kryckor"  

Jonas Ekelund ”Trots sitt funktionshinder så har han lyckats ta körkort och är en stor framgång inom folkrace. Har året 2016 haft sin bästa säsong, med fina pall platser. En duktig folkraceförare som trampar på gasen”

 

Kvinnliga idrottare

Lina Labba ”Lina har på ett imponerande sätt vunnit tävling på tävling med sin häst Pegasus. Lina är helt klart en förebild för ridsporten.”

Julia Lundkvist ”Julia gör bra PR för Jokkmokks kommun då hon reser runt i Norr och Västerbotten och i hela Sverige (rallycross SM) när hon tävlar inom motorsport. Hon kör folkrace och rallycross på sommaren och isracing (SM/RM) på vintern. Hon satsar fullt ut och är i början av sin karriär. Inom motorsporten är hon känd som en tuff tjej full av fart.”

Nadja och Rebecca Gunnarstedt ”Nadja och Rebecca har under året lyckats så bra att dom har blivit uttagna i alpina landslagets fartgrupp och tillhör därmed svenska alpina landslaget, vilket ingen från kommunen varit på många år, och det har inte inträffat tidigare i kommunen att 2 syskon varit samtidigt med i något landslag.”

 


Manliga idrottare

David Hannler ”Efter 10 vasalopp (Öppet spår)med tider mellan 7h 4min och 9h 18 min. Så ökade David träningsdosen både på skidor och på gymmet, och tränade mycket stakning på stakmaskinen och ute i skidspåret. Det slutade med en tid på vasaloppets öppet spår på 5h 42min, han genomförde Nordenskiöldsloppet på 12h 26 min och blev 139:a av 352 som tog sej i mål. Han blev dessutom förste Jokkmokkare i mål. En riktigt strong prestation.”

Saccid Muusec Ali ”Saccid är en riktig stjärnspelare. Han är, och har varit, en enorm tillgång för Jokkmokks fotbollslag, och han har gjort många mål. Förutom hans enorma tekniska förmåga med en fotboll, så är han oerhört ödmjuk och målmedveten. Han visar att det går att bli bäst -

genom att kämpa och vara målmedveten och genom att träna hårt.”

Mohamed Mustafa ”Mohamed är en riktigt talangfull fotbollsspelare. Gjort 25 mål i år för JSK och hjälpt dem upp till division 4.”

 

Årets ledare/tränare

 Lisa Andersson, Jokkmokks Simsällskap ”Under lång tid har det inte varit möjligt för ungdomar att träna simning i Jokkmokk. Brist på ledare har varit en anledning, Lisa har gjort det möjligt. Lisa har ett sätt att samtal och leda ungdomarna som är präglad av en respektfullhet, vilket är uppskattat av både simmare och föräldrar.”

Afnan Khabiri, Jokkmokks Skidklubb ”Med sitt hjärta för fotbollen och integration har Afnan Kabiri som 23 åring lyckats med att ta A-laget upp i div 4. Har lyckats att jobba ihop ett lag med spelare som kommer ifrån Jokkmokk och spelare som är nyinflyttade i Jokkmokk. Skapat en gemenskap och glädje i laget som ger hela Jokkmokk inspiration och bra förebilder.”

Anna Isaksson, Vuollerims Ridklubb ”Är en hängiven tränare och ledare inom Vuollerims Ridklubb, Annas ledord är ”inget är omöjligt. Med sitt otroliga tålamod håller hon ridlektioner för såväl nybörjare som mycket erfarna ryttare. Sin entusiasm för sporten har Anna lyckats överföra till Vuollerims ridungdomar.”

 

Årets förening

Jokkmokks Skidklubb ”Fotbollen som ökar från 3 till 11 lag på 2 år. Tagit klivet upp i div 4 på ett imponerande sätt. Skidorna som nystartar med Nordenskiöldsloppet som fanbärare. Jokkmokks Skidklubb har förstått att integration är viktig, och det har blivit en stor del av föreningens verksamhet.”

Jokkmokks ridklubb ”En otrolig förening som drivs till största del av ideella krafter. En förening som har många ungdomar engagerade varje vecka. Och många bra ekipage på tävlingar runt om i landet som verkligen gör fina resultat på tävlingsbanorna i olika grenar. Jokkmokks Ridklubb är öppen för alla och har verksamhet för både barn, ungdomar, vuxna, samt nyanlända flyktingar.”

Vuollerims Ridklubb ”En liten förening med mycket hjärta! Föreningens medlemmar brinner både för hästarna och för att utveckla sin ridning och hästkunskap. I klubben lägger medlemmarna väldigt mycket ideell tid på att hålla lektioner samt att ta hand om hästar och underhålla fastigheten som klubben själv äger, Trots att det är en liten förening finns tävlingsekipage i dressyr, hoppning och WE, många av tävlingsekipagen har mycket goda resultat. En förening som gör det möjligt även för den inte ekonomiskt starka familjen att ha råd att vara i stallet.”

 

Årets Lag

Jokkmokks Skidklubb Herrar A lag ”Med en mix av spelare från olika länder och kulturer, har dessa spelare haft ett gemensamt mål och gått från klarhet till klarhet, en bragd att nästintill utklassa övriga lag i div.5 har de nu en säsong i div.4 framför sig. Ett bra gäng som nu känner varandra och stöttar varandra, de yngre spelarna har nu några att se upp till.”

Jokkmokk och Vuollerim allianslag div 3 dressyr ” Ett spännande lag med ryttare från Vuollerim och Jokkmokk som lyckats prestera fantastiskt bra och hävda sig mot tuff konferens. Sunn-Inga Rimpi/Lady Shy, Sara Labba/Pigge, Julia Järnberg/Greta och Lia Ulvebrink/Grålle har utfört jättefina prestationer runt om i Norrbotten vilket innebar seger i Div 3 i ponnydressyr i Piteå. Tillsammans har dessa tjejer satt Vuollerim och Jokkmokk på ridsportens karta i Norrbotten. Starkt jobbat av så unga tjejer. Visar att tillsammans är dom starka.”

Jokkmokks innebandylag för flickor ”Ett tjejlag som hållit ihop troget i många år, och som kämpar för att lära sig och utveckla sitt lag, trots att det är ont om kvinnliga förebilder i lagsporter i Jokkmokk! Trots att laget har fått åka hem med förluster i bagaget, har de vid varje cup utvecklas och minskat avståndet till övriga tjejlag i Norrbotten. Deras inställningen är klar, att fortsätta utvecklas tillsammans som innebandylag, och de har siktet inställt på att hålla ihop även i framtiden.”

Eldsjäl

Eva och Benny Östlund ”Eva och Benny har genom alla år arbetat hårt för Jokkmokks Skidklubb. De har kämpat med Höstmarknaden i Jokkmokk i många år och på det sättet bidragit till att Jokkmokks Skidklubb har ekonomi för att kunna ha aktiviteter!”

Gunnar Gurra Danell ”Gunnar är en riktig eldsjäl som med värme och stort intresse sprider sin kunskap inom Jokkmokks Styrkelyftsklubb. Han ställer upp och peppar, entusiasmerar och hjälper alla som vill träna på gymmet. Han delar gärna med sig av sina gedigna kunskaper. Han ”brinner för” styrkelyft och styrkelyftsklubben.”

Tord Eklund ”Genom en tid som närmar sig en mansålder har Tord osjälviskt lagt ned enormt mycket tid och engagemang på föreningsliv. Många är de som åren igenom varit med på Tords aktiviteter i södra delen av kommunen. Tord är en stor förebild och en ovärderlig resurs i sitt arbete för kommunens ungdomar.”


Publicerad: 2016-10-26 09:51. Ändrad: 2016-10-26 10:22.


Kommun & Samhälle22 maj 2017

Anna Wedin, ny ekonomichef på Jokkmokks kommun

Jokkmokks nya ekonomichef är Anna Wedin som närmast kommer från en tjänst som verksamhetsekonom inom Östersunds kommun. Anna har mellan åren 2005-2012 arbetat som ekonom på Jokkmokks kommun och 2012-2014 inom de kommunägda bolagen Jokkmokkshus och Jokkmokks Värmeverk. "Anna har precis rätt utbildning för jobbet och hennes tidigare och nyvunna erfarenheter från en större kommuns ekonomiverksamhet gör henne synnerligen lämpad för denna nya utmaning", menar kommunchefen Annika Almqvist som under rekryteringsperioden även innehaft uppdraget som ekonomichef.

Kommun & Samhälle11 maj 2017

Jokkmokk 3:e bästa plats att bo på

I tidningen Fokus stora kommunranking ”Här är det bäst att bo” placerar sig Jokkmokk på en 3:e plats i kategorin glesbygdskommun. En placering bättre än fjolårets 4:e plats. Kiruna tar hem förstaplatsen och tvåa är Åre kommun. –Det känns både kul och viktigt att livskvaliteten i Jokkmokk uppmärksammas nationellt. Brist på bostäder och förskoleplatser tillsammans med ett växande invånarantal är en tydlig indikation på att Jokkmokk uppfattas som en bra plats att bo, leva och verka på, säger Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson.

Kommun & Samhälle11 maj 2017

Jokkmokk klättrar till en 16:e plats i Årets superkommun

Jokkmokk klättrar tio placeringar till en 16:e plats i tidningen Dagens Samhälles ranking ”Årets Superkommun” i gruppen landsbygdskommun där sammanlagt 130 kommuner ingår. Rankingen omfattar totalt tre olika kommungrupper: landsbygd, storstad samt täta kommuner. Luleå hamnar i topp (2:a) i gruppen täta kommuner och Arjeplog och Övertorneå är näst efter Jokkmokk rankade 26:a respektive 29:a bland landsbygdskommunerna.

Kommun & Samhälle09 maj 2017

Erik Fagerström, ny VD på Jokkmokks Värmeverk

Styrelsen för det kommunägda bolaget Jokkmokks Värmeverk AB har idag utsett Erik Fagerström till ny vd med tillträde 1 augusti 2017. Han efterträder därmed Claes Marcusson som slutar efter 38 år i verksamheten. -Värmeverket har en strategiskt viktig roll för Jokkmokks fortsatta utveckling och det nya uppdraget ger mig nya spännande utmaningar, säger Erik Fagerström.

Visa fler nyheter